Miről szól az előválasztás?

Budapest többsége változást akar. Az előválasztás arról szól, hogy megtaláljuk azt a főpolgármester-jelöltet, aki mindenkit képviselni tud és akar 2019-től.

elovalasztas2019.hu 2018-12-19

Budapesten a 2014-es és a 2018-as választáson is több szavazó akart új városvezetést választani, mint a mostaniakat meghagyni. A változás szándéka többségben van. Azt sem kérdőjelezi meg senki, hogy a változást akarók győzelme csak egyesített erővel érhető el. Egyes pártok érdekei, személyes karriervágyak természetes részei a politikának, de most, 2019-ben nem állhatnak az első helyen.

A többség megvan. A feladat világos: esélyt szervezni meglévő többségi akarat győzelmére. Olyan esélyt, amit semmilyen jogi trükközéssel nem lehet elvenni.

A változást akaróknak nem kell minden részletkérdésről ugyanazt gondolnia. A demokrácia nem a kényszeres egyformaság, hanem a közös gondolkodás, a nyitottság, az együttműködés művészete. Nem egyetlen akaratot, hanem sokféle ember és közösség összhangját kell megteremtenünk, hogy véget érjen a sötétség évtizede Budapesten.

Ehhez Budapesten a 2019. évi önkormányzati választáson az kell, hogy a változást akarók egy főpolgármester-jelöltet állítsanak a regnáló városvezetővel szemben. Ezért kezdeményezünk Budapesti Előválasztást.

Ezen a honlapon megtalálsz minden részletet:

  • A Budapesti Értéknyilatkozatot, amit minden szavazó és jelölt köteles elfogadni
  • Hol tudsz jelentkezni szavazóként?
  • Hogyan indulhatsz jelöltként?
  • Hogyan szavazhatsz online vagy személyesen?
  • Mi az előválasztás időrendje?
  • Minden ajánlásgyűjtésbe kezdő jelöltnek azonos bemutatkozási lehetőséget biztosítunk!